[email protected] + 40 316 302 395

Termeni si conditii

 

Condiţii generale de vânzare

 

I. Magazinul web online All In Packaging se afla in  custodia Nordtek Packaging Ltd. Prezentul contract cu termene si conditi Nordtek Packaging Ltd.-t (77 High Street, Littlehampton BN17 5AG, England, UK VAT No.: GB163835004) a” Furnizorului”.

„Beneficiar” poate sa fie persoana fizica sau juridica la care sunt plasate bunurile, are obligatia  de a plati pretul de achizitie, indiferent daca tranzactia sa facut pe contul propriu sau daca este facturat pentru alte persoane. 

 

1. Aceste Condiţii generale contractuale de vânzare sunt valabile în cazul tuturor contractelor, contractelor din viitor, precum şi în cazul altor servicii contractuale, atâta timp cât între cele două părţi nu se întocmeşte o altă înţelegere, separată.  

2. Oferta Furnizorului este cea normativă. Furnizorul consideră ca valabile doar comenzile şi condiţiile confirmate în scris de el însuşi.

3. Contractul de cumpărare intră în vigoare doar dacă Furnizorul face o confirmare în scris a comenzii. Comanda este considerată efectuată odată cu livrarea, în cazul în care transportul mărfurilor precede confirmarea.

4. Abaterea caracteristicilor mărfii de la ofertă, model, transport de probă şi prelivrare este permisă pe baza normelor europene aflate în vigoare, respectiv pe baza altor norme tehnice corespunzătoare şi în toate acele cazuri când, în pofida oricărei prudenţe, modificarea este inevitabilă în cadrul fabricării produsului şi în stabilirea valorilor.

5. Informaţiile date de către Furnizor privind conţinutul procentual referitor la caracteristicile mărfii precum şi la raportul de combinare trebuie considerate drept valoare medie aproximativă.   

6. Responsabilitatea Cumpărătorului constă în verificarea compatibilităţii dintre produsele cumpărate de la Furnizor şi alte materiale care vin în legătură cu produsul Furnizorului. Furnizorul poate oferi diferite date şi informaţii în plus, dar nu în mod obligatoriu, despre utilizarea produselor în cadrul manualului de utilizare, dar acest fapt nu îl achită pe Cumpărător de responsabilitatea de a studia el însuşi modul de utilizare şi funcţionare al produselor. Furnizorul exclude obligaţia de a testa compatibilitatea.

7. Intre parti Beneficiar si Furnizor trebuie incheiate contractul de transport, Furnizoru are obligatia de a trimite confirmarea comenzii.

 

II. Reclamaţie în cazul executării în mod neresponsabil a asumării de răspundere

1. Marfa este supusă la o verificare atentă a calităţii de către Furnizor sau de un împuternicit al acestuia. Este responsabilitatea Cumpărătorului să examineze marfa şi calitatea acesteia imediat după preluarea de la curier, transportator, respectiv în momentul preluării de pe instrumentele proprii de transport. Reclamaţii privind cantităţi incomplete, deficienţe exterioare sau absenţa calităţilor exterioare garantate sunt acceptate de către Furnizor doar în cazul în care Cumpărătorul le indică pe aceastea la cel mult 3 zile lucrătoare de la preluarea mărfii.  

1.a.Obiectii la igiena si conformitatea microbiologica a produselor comandate sunt posibile in termen de 14 zile de la primire. Igiena si plangerile microbiologice vor fi acceptate de furnizor numai in termen de 14 zile de la primire.
 

2. În cazul unei reclamaţii imediate valide, Furnizorul preia înapoi marfa sau o înlocuieşte cu una ireproşabilă sau oferă o reducere Cumpărătorului. Prin protejarea intereselor Cumpărătorului, Furnizorul are dreptul la corectarea erorii.

3. În cazul în care Cumpărătorul nu face posibilă convingerea Furnizorului de existenţa deficienţelor, respectiv la cererea acetuia nu îi pune la dispoziţie marfa cu probleme, Cumpărătorul nu poate invoca motivul deficienţei mărfurilor sau calităţii necorespunzătoare, Furnizorul nu consideră reclamaţia ca fiind întemeiată.

4. Responsabilitatea Furnizorului se limitează până la obligaţiuni contractuale încălcate, dar cel mult până la valoarea mărfii cu deficienţe transportate, pentru alte daune şi solicitări, mai ales pentru daune în consecinţă sau de profit nerealizat Furnizorul nu îşi asumă răspunderea.   

5. Teiare tubului, inlocuirea tubului – conditiille de taierea tijelor
Tubul plonjor de fiecare data trebue masurat  in mm.
La schimbarea tubului plonjor valoarea mm este dat FBOG (From the Bottom Of Gasket- masurat la etanșare în partea de jos garnitura) inteles, cu excepția cazului în care o alta valoare este definita în forma scrisa, cum ar fi lungimea tubului detașat. lungimea întregului tub dupa ce a fost detasata de distribuitor.
Ajustarea se face de catre angajați de favorizați( persoane cu handicap)  prin munca manuala.Timpul de livrare poate varia in funcție de capacitatea și cantitatea comandata. Precizia lungimii presupusă specificată FBOG lungimea tijei +/- 2 mm.

 

 

 

III. Preţuri

1. Preţurile Furnizorului, dacă nu există alte înţelegeri, sunt stabilite ca fiind la valoarea netto în condiţii EXW Budapesta, la locaţia Furnizorului şi includ exclusiv costurile ambalajului (pentru persoane interne, persoane fizice din U.E., firme fără cod fiscal U.E. vânzarea se face prin adăugarea TVAului aflat în vigoare).  

2. La efectuarea comenzii, costurile suplimentare, imprevizibile apărute pe parcurs, pe care părţile nu le-au luat în considerare la stabilirea preţului sunt suportate de Cumpărător, excepţia find dacă în mod clar şi dovedit, Furnizorul este cel responsabil de apariţia acestor costuri.

3. Dacă părţile stabilesc o altă cutumă comercială, diferită de cele stabilite mai sus (de exemplu DDU, CIF etc.) cu privire la predarea mărfurilor (suportarea costurilor de curier şi de potenţial de daune etc.), în acest caz acestea trebuie considerate conform acordului 2010. INCOTERMS.

4. Chiar daca Furnizorul are cea mai mare grija privind preturile afisate pe web shop si in ciuda faptului mai sunt erori eronate de exemplu: produsul este bine cunoscut acceptat sau pretul semnificativ diferit se poate intampla din cauza unei erori de sistem care afiseaza pretul „0”. Furnizorul nu este obligat  sa livreze produsele ale caror pret era eronat afisat la introducerea comenzi si nu are obligatii de nici un  fel fata de cumparator. Clientul are dreptul de a retrage dreptul initial de cumparare. Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile produselor in magazinul web fara o notificare prealabila. Dupa utilizarea magazinului web Cumparatorul accepta aceste termene si conditii de catre Furnizor.

5. Furnizorul are dreptul de a da un pret corect/si pentru utilizarea costului de transport. In cazul in care rezumand pentru procesul de comanda da erori de calcul se afiseaza diferit de pretul real al sistemului. In astfel de cazuri Furnizorul – dupa informarea prealabila a Cumparatorului  isi rezerva dreptul de a modifica sau anula comanda, Cumparatorul nu are dreptul de a recupera daune.

 

IV. Plati, Dreptul de Proprietate (Custodie)

1. Plata trebuie să fie efectuată în cadrul termenului stabilit astfel încât suma facturată să fie la dispoziţia Furnizorului în contul său cel târziu la data scadentă. După plata în avans, Furnizorul livrează marfa.

2. Valoareafacturii nu conţine costurile bancare aferente plăţii. În caz de plată efectuată prin transfer bancar, costurile bancare, precum şi alte posibile costuri apărute sunt suportate de Cumpărător.

3. Daca data scadentei este depasita de ziua calendaristica Beneficiarul este obligat sa plateasca taxa rata dobanzii catre Furnizor 8% suma totala de intarziere, Furnizorul isi rezerva dreptul de a aplica in continuare compensare. Inc az de neplata Beneficiarul va fi obligat sa suporte costurile generale de recuperare ( taxe, impozite, recuperator datorii, alte taxe legale).

4. Marfa reprezintă în totalitate proprietatea Furnizorului până la achitarea completă a contravalorii acesteia. În cazul în care Cumpărătorul intră în perioada de întârziere a plăţii, Furnizorul are dreptul de a stabili o dată scadentă corespunzătoare pentru a transporta înapoi marfa. Retragerea mărfii în sine nu înseamnă deviere de la contract.

 

5. Furnizorul are dreptul în toate cazurile de a cere avans sau alte plăţi asiguratorii pentru transportul aflat în decurs. Cumpărătorul poate îndeplini pretenţiile de mai sus ale Furnizorului fie prin efectuarea unei plăţi, fie prin oferirea altor asigurări corespunzătoare preţului de cumpărare.

6. Clientul are obligatia de a prelua comanda lansata de la furnizor in max 15 zile de la instiintare. In cazul in care Clientul a ordonat achizitia produselor de catre Furnizor si refuza sa preia in maxim 15 zile de la data instiintari Furnizorul poate sa emite factura fiscala pentru produsele comandate dupa termen de 15 zile, clientul are obligatie sa plateasca taxa de depozitare privind marfurile comandate.

 

V. Termeni de livrare

1. Termenii şi datele de livrare sunt considerate ca respectate dacă obiectul contractului părăseşte depozitul Furnizorului sau locul de încărcare al marfei până la data scadentă stabilită. Furnizorul nu îşi asumă responsabilitate pentru întârzierile apărute din vina firmelor de transport sau serviciilor de curieri.

2. În caz de transport de la depozit, termenul de livrare este de 4 zile lucrătoare care începe atunci când au fost îndeplinite toate condiţiile necesare transportului, contravaloarea mărfii a ajuns în contul Furnizorului.

3. Termenii de livrare se prelungesc în raport cu mărimea obstacolelor în caz de vis major dacă evenimentele influenţează în mod demonstrabil producerea sau livrarea mărfii şi în cazul în care aceste circumstanţe apar la subcontractanţii Furnizorului. Survenirea circumstanţelor de mai sus exclud responsabilitatea Furnizorului. Intervenirea unei circumstanţe interferente trebuie adusă fără întârziere la cunoştinţa Cumpărătorului de către Furnizor.  

4. Valoarea maximă de despăgubire care i se cuvine Cumpărătorului ca urmare a unei realizări întârziate sau nerealizate constă în cel mult  5% din valoarea contractului, în cazul în care a avut loc o neglijenţă gravă din partea Furnizorului.

 

VI. Transportul

 

1. În cazul în care nu există alte înţelegeri, potenţialul de daune trece în sfera responsabilităţii Cumpărătorului în momentul predării mărfii transportatorului, respectiv curierului, dar cel târziu la părăsirea depozitului Furnizorului.

2. Furnizorul îşi rezervă dreptul de a face modificări privind cantitatea comandată de +/–  2%, cu anunţarea Cumpărătorului, în funcţie de modul de producere şi ambalare al produsului.

3. Furnizorul îşi rezervă dreptul de prelivrare. Dacă nu există înţelegere contrară, Furnizorul are dreptul la livrări parţiale, în măsurile în care doreşte el.

4. Marfa este livrată de către Furnizor ambalată, valoarea materialelor de ambalaj este facturată de către Furnizor la preţul de cost. Taxa de protecţie a mediului este plătită de Furnizor doar după ambalarea mărfii pe care el o vinde, plătirea taxei după produs este obligaţia Cumpărătorului.   

5. Baza livrării este modelul examinat/testat de Cumpărător sau descrierea produsului, desenul tehnic. Este responsabilitatea Cumpărătorului dacă comandă produs necorespunzător fără elementele înşirate mai sus sau fără cunoaşterea şi examinarea acestora. Cumpărătorul nu are dreptul de a face reclamaţii în caz de marfă livrată după ce a fost trimisă mostra sau desenul. În caz de mostre, desene trimise, Furnizorul livrează marfa pe baza mostrei/desenului aprobat de Cumpărător. Aprobarea Cumpărătorului are loc dacă Furnizorul a confirmat comanda, iar condiţiile acesteia au fost cunoscute şi acceptate de Cumpărător.

6. Furnizorul livrează marfa comandată în calitatea corespunzătoare dispoziţiilor şi standardelor U.E., respectiv, în absenţa acestora, în calitatea corespunzătoare dispoziţiilor şi normelor de fabricare.

7. Furnizorul asigura Cumparatorului/Beneficiarului monstre gratuite de produse. Furnizorul are dreptul de defini/limita numarul monstrelor gratuite, cu informarea in prealabil a Cumparatorului. In cazul in care Beneficiarul/Cumparatorul a solicitat monstra gratuita al unui anumit produs la o comanda anterioara, urmatoarele comenzi la aceeasi tip de produs va fi taxabila de catre Furnizor la pret unitar/buc.

 

VII. Protecţie legislativă industrială

1. Furnizorul păstrează dreptul de proprietate şi protecţie legislativă industrială pentru oferte de preţ, planuri, descrieri şi alte documente, acestea putând fi consultate de o a terţa parte doar cu aprobarea anterioară a Furnizorului.

2. În cazul în care Furnizorul a livrat marfa pe baza documentaţiei date de Cumpărător, este responsabilitatea Cumpărătorului ca protecţia de legislaţie industrială a unei terţei părţi să nu fie încălcată. În cazul în care este interzisă sau este refuzată producţia şi/sau transportul acestor mărfuri, invocând drepturile brevetare ale unei terţe părţi, Furnizorul este îndreptăţit la oprirea oricărei activităţi în continuare, fără a fi obligat să analizeze cauzele juridice şi are dreptul să ceară despăgubirea daunelor de la Cumpărător. În afară de cele menţionate, Cumpărătorul se obligă să exonereze (absolve) Furnizorul de orice obligaţie invocată de a terţa parte.  

 

VIII. Dreptul de retragere a comenzii

 

1. Acordul intre clientii de la distanta care vor sa faca achizitie on-line pot returna comanda in termen de 14 zile de la primirea a acestora.  In aceasta perioada trebuie sa  trimiteti notificare catre Furnizor.
a. Conditii de exercitare privind returnarea produselor, Beneficiarul trebuie sa-si ia angajamentul ca produsele returnate vor fi  livrate inapoi nedeteriorat si va suporta cheltuelile de transport inapoi pana in depozitul Furnizorului - Adresa depozitului central. 1171 Budapesta, Str. Pesti út 474 Ungaria.
b. Transportatorul dupa preluarea marfurilor, costurile de transport si alte cheltueli, va plati inapoi in termen de 14 zile Cumparatorului.
 
 

IX. Dispoziţii finale

 

1. În cazul oricărei litigii dintre Furnizor și Cumpărător se vor aplica dispozițiile legislației Uniunii Europene. Judecătoria care se ocupă de caz este tribunalul competent pentru sediul Furnizorului.

2. Aceste Condiții generale de vânzare sunt traducerea versiunii originale în limba engleză, iar în caz de diferențe versiunea în limba engleză prevalează.

 
 

Valabil. 01.05.2016

În curs de procesare...